Tusser: 92 89 68 44
Troll:     47 45 01 82

Askeladden er Lia barnehages avdeling for barn i alderen 3-5 år.  Barnegruppen er delt i to; ”Tusser” og ”Troll”. Tusser og Troll har daglig en rekke aktiviteter tilpasset barnas alder og modningsnivå.

DSC_0367_Medium

På Askeladden står leken sentralt og vår viktigste oppgave blir å legge til rette for god og utviklende lek, samt å sikre alle barn en trygg hverdag med gode venner, god lek og mye humor. Forutsetningen for dette er tilstedeværende voksne som ser og lytter til barnas ulike behov og det har vi i Lia barnehage.

Barna får i tillegg til den frie leken, tilbud om en rekke ulike aktiviteter; Massasje, vi har en egen pedagog som har tilleggsutdannelse i barnemassasje og yoga. Alle gruppene har 2 turdager i uken. Disse kan gå til skogen, i nærmiljøet, til en nærliggende lekeplass eller også biblioteket eller andre steder i byen. Hver annen uke går de eldste barna på avdelingen til gymsalen på Marikollen skole. Her får barna grovmotorisk trening og innføring i ulike sangleker og andre regelleker.

fellessamling4 medium     fellessamling medium

Inne tilbyr vi ulike formingsaktiviteter, spill, rollelek og samlingsstunder oftest ut fra et månedens tema eller også med utgangspunkt i månedens eventyr. Alle aktiviteter, inne og ute, planlegges og tilrettelegges i henhold til rammeplanens syv fagområder.

På Askeladden har barna mange kvadratmeter å boltre seg på. Til avdelingen hører et eget velutstyrt formingsrom, et leserom, et sanserom med massasjebenk, ”svømmende fisker” og hengekøye. Et danse- og dramarom og et bygge- og konstruksjonsrom, dette i tillegg til et stort fellesareale midt i avdelingen, romslige garderober, eget stellerom og 4 toaletter. Vi har også tilgang til barnehagens felles storstue (spisesalen) med piano og egen scene.

uteomrdemedsjiraff_800leke_500

Vi er mye ute på Askeladden, minst 2 timer per dag litt avhengig av årstid, vær og vind. I tillegg til alle turmål utenfor barnehagen, kan barna gjennom dagen boltre seg på det store nye uteområdet vårt, bl.a. med sine utfordrende lekehus, sklier, sandkasser, husker, sykkelbaner, fotballbane og vår morsomme bob/akebakke.

Velkommen inn for en titt!

lia_kunst