Logg innAlle bilder ligger tilgjengelig i galleriet på venstre side.

Du må være logget på for å se galleribildene.
 Kontakt oss for brukernavn og passord.

Det blomstrer for fulle mugger i skog og hei!

Her kommer et knippe bilder fra ukens begivenheter. Vi har vært på tur både til lekeplassen for å teste skliene og til Bjønnmyra hvor vi matet ender og utforsket skogen. I tillegg har noen av de største barna vært med på barneyoga. Vi har tilbrakt både for- og ettermiddager ute i flott vårvær og kost oss glugg ihjel i sola, selv om det har blåst litt enkelte dager. Vi ser at regnskyene er i ferd med å samles over oss og regner med å måtte ta i bruk regntøyet igjen over helga, uten at det stopper oss!

Tusen takk til studenten Linda som har vært hos oss i år og hadde sin siste dag hos oss på fredag - vi håper du får komme tilbake! Takk også til Marie som har vært hos oss på praktisk yrkesorientering denne uka!

Passop tar seg en velfortjent hvil etter en lang gåtur til Bjønnmyra.Vi hadde med mat til endene, som seg hør og bør når man skal til Bjønnmyra.Endene på Bjønnmyra er ikke spesielt sjenerte, spesielt ikke når det er snakk om mat.Vi møtte denne kosesjuke krabaten på lekeplassen, og snakket om hvordan man møter og håndterer dyr man ikke kjenner. Her sitter vi og lar pus komme til oss.Mat smaker alltid best på tur!De store barna klarer å ta seg opp til toppen av borgen, der utsikten over alle bilene er helt fenomenal!Fellessamling med de minste på Veslefrikk fredag, der vi sang og bevegde oss.Fellessamling med Askeladden og Tyrihans, der intetanende ungdomsskoleelever ble plukket ut som skuespillere til månedens eventyr - og skal si de var dyktige!

God helg!

Hilsen store og små på Nisser


Hvitveisen er i ferd med å blomstre opp.

Her kommer et knippe bilder fra ukas begivenheter på Nisser, hvor vi har vært på tur både til Bjønnmyra og til lavvoen, lekt masse ute i flott vårvær, funnet blomster, sett skumle troll kappspise grøt med Askeladden, og masse mer!

Syklene står praktisk talt aldri stille om dagen. Storebror og lillebror i munter lek med spader og sand. Vi seiler på sjøen i vind og i blest!
De største barna har begynt å knekke koden for å komme seg opp i den store borgen - og så ned den lange sklia! En stige kan være en så god hinderløype som noe annet for de minste barna. Slottet i all sin prakt, og fylt til randen av småstore Veslefrikk-barn!
De store barna på Tyrihans sang for oss under fellessamlingen. To glade bursdagsbarn koste seg med fredagsgrøten. Hurra! Askeladden kappåt med trollet og vant.

 

God helg!

Hilsen store og små på Nisser


Det er neimen ikke mye snø og is igjen i barnehagen.

Etter en lang og god påskeferie var det godt å komme tilbake til barnehagen og strekke litt på beina igjen. Det har virkelig begynt å våres ute nå, og i skrivende stund er det knapt nok en snøplett i syne. Dette har åpnet for et av de kanskje sikreste vårtegnene vi vet om her i barnehagen, nemlig syklene, og våre største har kastet seg over muligheten til å sykle rundt på gårdsplassen i solskinnet. I mellomtiden har mange andre funnet veien i sandkassene, dumphuska og sklia, som fram til nå har bydd på lite muligheter for lek for de minste.

Munter lek i sandkassa.Vi fant både halen og tennene til trollet i sandkassa!Endelig kunne vi ta fram syklene igjen!Etterlengtede gjensyn mellom barn og voksne denne uka - som vi har kost oss!Hestehovene er på god vei opp av jorda nå.En liten malepause mens resten av barna sover.

Ikke minst har mildværet gjort det lettere med påkledning, noe som også innebærer mindre klær å bevege små kropper i - plutselig ble det litt lettere å røre på seg, og da går det jammen fort! Dette gir oss også mer tid til å nyte utetiden sammen med barna.

På vei over trollbrua ved Bjønnmyra - for alle bruer er jo trollbruer.Det sildrer så flott i bekkene oppi skogen.

Toåringene har vært tur-retur Bjønnmyra tirsdag og onsdag, med en lang og krokete omvei gjennom skogen framfor den vanlige gåturen langs kjøreveien. De fikk virkelig strekt beina sine der de langet fram over skogsstiene, over røtter og gjennom lyng, og det er kjempegøy å se hvor mye som har skjedd siden vi begynte å gå på turer i høst. Dette er også god forberedelse til hverdagen på Tusser, hvor de skal tilbringe tiden sin fra høsten av.

Vi lager sandkaker til den store gullmedalje.

Takk for en fin uke etter påske, og vel møtt til neste!

God helg!

Hilsen store og små på Nisser


Det er noen riktig så flotte kyllinger barna våre har laget!

Endelig påske! Vi på Nisser har brukt uka på å snakke om påsken, påskeegg og påskekyllingen, med alle sanger og regler som hører med. Vi har også gjort ferdig påskepynten og håper dere vil få glede av den der hjemme - iallfall har barna vært veldig opptatt av det! Vi har også snakket om våren, om alle dyrene og fuglene som kommer tilbake når snøen forsvinner. Man kan si vi brått ble svar skyldige da snøen plutselig lavet ned i hysteriske mengder på torsdag og la seg som et tjukt, bløtt teppe over skog og hei, til jubel og stor glede for barna våre. Vi regner ikke med at det ligger stort igjen etter påske, så her gjelder det nok å nyte den siste snøen mens man kan.

Barna har jobbet flittig og iherdig med kyllingene sine - og det synes!Det arbeides på kjøkkenet, selv når det ikke er benkeplass igjen.Alt på sin plass, og ingen får lov til å rote her - særlig ikke oss voksne!

Utenom påskeaktivitetene har vi stort sett tilbrakt formiddagene utendørs og ettermiddagene innendørs. Vi ser fram til å kunne være ute hele dagen fra formiddag til ettermiddag, men tar som alltid hensyn til vær, vind og de aller minste. Det fins også massevis av muligheter for variert og god lek inne, der puterommet og kjøkkenkroken har vært flittig i bruk hele uka. Spesielt spennende har det vært å observere barna i kjøkkenet der de svinger seg med gryter, kjeler og bestikk, serverer kaffe til hverandre og rydder ting inn i skuffer og skap - de minste såvel som de største. De fleste er mest opptatt av å lage mat, mens andre organiserer kopper og fat i glasskapene - det er virkelig frydefullt å se hvor forskjellig inngang barna har til den samme leken på det samme stedet, og hvordan de deler både på lekene og på plassen.

Titt-tei! Tunnelen på lekeplassen var flittig i bruk.Plutselig måtte snømåkene fram igjen - hutte meg tu!Rundt og rundt på sjiraffen, mens snøen herjet rundt oss.

Turgåerne har vært på lekeplassen denne uka, både tirsdag og onsdag. Det er lenge siden vi har vært her nå, og vi var spent på hvordan det så ut der nå som det ikke lå snø der mer. Det var som ventet ganske så bart og litt mer lettframkommelig enn sist, og vi tok i bruk alt fra dumphusker og gravemaskin til husker og sklier. Mange begynner også å bli så lange i beina at de klarer å klatre opp i krypetunnelen på egen hånd, og resten trenger bare en liten skubb før de er inne. Vi ble også møtt av et par store, fine og kjælne pusekatter mens vi var der, men da det ble litt mye kos løp de unna og gjemte seg. Da grep vi anledningen til å snakke om dyr og hvordan de "snakker" til oss og hva det betyr når de trekker seg unna og gjemmer seg - de er egentlig ikke så ulike oss når det kommer til stykket.

Fellessamling på Nisser, med fortellingen om kyllingen.Det ble stor oppstandelse da vi åpnet påskeegget og barna fikk smake Mariekjeks - nam!

Fredag hadde vi fellessamling med de minste inne på Veslefrikk, mens toåringene fikk besøke de store barna i storsalen. Der fikk de møte påskekjerringa, som gjorde seg klar til å feire påsken i Bloksberg. På Veslefrikk fikk barna høre fortellingen om kyllingen som ville ut på eventyr, fortalt etter teksten til Alf Prøysens "Kyllingen", før vi danset Kyllingdansen og åpnet et digert påskeegg fullt av kjeks. Gjett om vi koste oss da!

God helg, og god påske!

Hilsen store og små på Nisser