47 45 01 81

Siste året før skolestart begynner barna i Lia barnehage på Tyrihans. Vi mener at det siste året i barnehagen skal by på noe nytt og samtidig på best mulig måte forberede barna til skolestart. Det skjer gjennom allsidig fysisk aktivitet og naturopplevelser. 6 årsalderen er en periode preget at sterk vekst, og barna har derfor et stort behov for fysisk utfoldelse.

Naturen byr på et mangfold av lekemuligheter og allsidige erfaringer. Gjennom flere år har Tyrihans hatt sin hovedbase utenfor barnehagen, de har egen lavo og har i tillegg benyttet ridesenteret på Hov, ishallen og gymsalen. De vil dra på sykkelturer og benyttet skiløypene. Gjennom fysisk utfoldelse utvikles overføringene i hjernen og læreevnen. Selvstendighet er også viktig før skolestart, å kunne klare seg selv med av og på kledning, do - gåing, og å kunne oppfatte og følge beskjeder. Samspill og samarbeid, kunne løse konflikter, jobbe sammen om ulike arbeidsoppgaver, bli uvenner og venner igjen. På vårparten jobber vi også med tema som trafikk, bokstaver og tall. Vi leker med språket. Å kunne rime, fortelle vitser og gjenkjenne ordbilder er nyttig i forbindelse med den forestående lese – og skrive opplæringen. Telling og tallforståelse jobber vi også med. Vi spiller spill for å øve konsentrasjon og turtaking. På våren overnatter hele Tyrihans i barnehagen!

Praktisk informasjon

Vi ønsker at alle skal ha en sekk med brystreim. I den skal det være et skift, som det er lurt å legge i plastpose, og vannflaske. I tillegg vil vi ha minst ett skift på hylla i garderoben. Når vi er ute så mange timer hver dag, er det viktig å ha godt med klær!

Alle møtes på Askeladden fram til frokost kl. 08.00, da går vi og spiser. Ca. kl. 09.00 kler vi på oss og går ned til lavvoen, som blir vår «base».I starten kommer vi til å bruke en del tid på å bygge opp plassen vår, men går turer til Bjønnmyra ca to ganger i uka. Dette vil stå på ukeplanen. Rundt fire går vi opp i barnehagen, og blir der til fem. Vi er enten ute eller i spisesalen.

Bursdager feirer vi på nærmeste fredag i fellessamling. Bloggen blir oppdatert ca. en gang i uka.

14-dagers planer legges ut på nettsida. Der står det hva vi skal gjøre om dagen, og hvilket tema vi jobber ekstra med. Samlingsstund er noe vi skal ha flere ganger i uka.

Noe vi kommer til å gjøre i løpet av høsten, er bygge leir-plass, sage ved, ri, gå på skøyter og gå i gymsalen og i ishallen.