DET FINNES IKKE DÅRLIG VÆR – BARE DÅRLIGE KLÆR...

Vi er mye ute i barnehagen, med to tur-dager i uka, og ute i barnehagen de tre andre dagene. Dette krever godt med klær, for at barna skal få en så god opplevelse som mulig av det å være ute. Vi i personalet kommer her med noen tips og råd om hvordan barna bør være kledd for en dag ute, basert på våre erfaringer

.

 

FRA INNERST TIL YTTERST

1."ULL ER GULL"

Dette kan ikke bestrides. Nå finnes det utrolige mengder ullundertøy på markedet, som ikke klør. Felles for alle er at de er lette, mjuke, behagelige å ha på seg, og de varmer.

2. STRØMPEBUKSE = UT

Det beste å ha på seg når en er lenge ute er ull-stillongs. Cherrox og støvler puster dårlig, snøen sniker seg ofte inn ved buksebeinet, og da er det mye mer behagelig å bare bytte sokker (helst en tynn ullsokk...) enn å ta av alt for å bytte strømpebukse.

3. MELLOMLAGET

Etter ullundertøyet vil vi gjerne ha tjukkere ullklær eller tjukke fleeceklær. Det er nok med to lag ull under en god dress. Luftlagene mellom ullklærne varmer og isolerer, og vil på vanlige vinterdager være nok til å holde på varmen.

4.DRESSEN

Det finnes mange dresser på markedet for barn. Billige dresser holder like bra som dyre. Det som er viktig er at de har gode mansjetter som omslutter håndledd og fot, strikk under skoen og i livet, god glidelås, og at dressen er nærmest vanntett i all slags vær. De som har dresser som blir våte, bør ha med skiftedress.

5.REGNTØY

Her florerer det også med mange ulike slag og kvaliteter, men det vi IKKE vil ha er hele regndresser. Disse puster ikke, og man blir like bløt inni som utenpå. Det som er viktig her er strikker under skoa, og tjukkelsen på regntøyet.

6.SKO

Vi anbefaler alle å ha:

-sandaler/tøfler

-cherrox, men ikke som erstatning for vintersko.

-vintersko

Hva slags sko en velger, må tilpasses hvert enkelt barn. Det som er viktig er at man på kalde dager starter dagen med reine og tørre føtter, og tørre og nyvaska sokker. Skoskift er også viktig. Blir man kald eller klam på føttene, kan det hjelpe godt å skifte til tørre sko.

7.VOTTER

Ullvotter er bra når det er tørrvær, og gummivotter med fôr når det er bløtt. Men vi er glad i alt, så lenge det er mye av alt. Dvs. MANGE SKIFTEPAR MED VOTTER!

8. TURSEKKEN

Ett sett undertøy og sokker bør være i sekken (gjerne ull). En tjukk genser og minst to par votter. Votter blir fort bløte og ubehagelige og ha på seg.

Det er lurt å pakke dette i en plastpose. Klærne blir fort rå i sekken, og for at ikke alt skal bli bløtt da vi legger ned bløte votter.

9. HUFF SÅ MYE Å HUSKE PÅ...

Det er mye å huske på, men det er dette som avgjør hvordan dagen til barna blir i barnehagen! Vi opplever at det er vel anvendte penger å kjøpe skikkelige klær, for klær må alle som går i barnehage ha. Et tips er å planlegge litt framover og handle på salg.

10.NAKEN HUD

Vi anbefaler å hoppe over ansiktsvasken om morran, de dagene vi skal på tur og det er kaldt. I hvert fall ikke dusje og vaske hår. Vi mener at det naturlige fettlaget som huden produserer, er mer viktig enn all slags kuldekremer.

HÅPER DETTE KAN VÆRE TIL HJELP! ER DET NOE DERE LURER PÅ ER DET BARE Å SPØRRE!