De tre Bukkene Bruse

Det var en gang tre bukker Bruse som skulle til seters å gjøre seg feite. For å komme til seters måtte de gå over en bro, og under den broen bodde det et stort og skummelt troll.

 

Først var det den lille bukken som skulle over broen, <tripp trapp, tripp trapp, tripp trapp> - Hvem er det som tramper på min bro? brølte trollet. – Å det er bare den lille bukken bruse som skal til seters å gjøre seg feit! – Nå kommer jeg og tar deg! sa trollet. – Å nei, å nei ta ikke meg ta heller bror min han er mye større enn meg. – La gå da! sa trollet. Så trippet den lille bukken videre.

 

Så var det den mellomste bukken som skulle over broen. <Tripp trapp, tripp trapp, tripp trapp> – Hvem er det som tramper på min bro? brølte trollet igjen. – Det er den mellomste bukken bruse som skal til seters å gjøre seg feit! svarte bukken. – Nå kommer jeg og tar deg! Å nei ikke ta meg, ta heller bror min han er mye større enn meg! – Hmmm… la gå da! sa trollet. Så trippet den mellomste bukken videre.

 

Nå var det den store bukken bruse som skulle over broen. <Tramp, Tramp, Tramp> - Hvem er det som tramper på min bro? brølte trollet kjempe sint. – Det er bare meg, den største bukken bruse, som skal til seters å gjøre meg feit! Nå kommer jeg og tar deg! – Bare kom du, jeg har to spisse horn og med dem kan jeg spidde ut øynene dine! I det trollet hoppet opp på broen, stanget den største bukken ut øynene hans med hornene sine og kastet han i elven.

 

Så gikk de tre bukkene bruse glade og fornøyde videre til seters for å gjøre seg feite.

Og snipp, snapp, snute, her er det eventyret ute.